Chelsea flower show

Chelsea flower show är världens mest populära trädgårdsmässa med flera tusen besökare varje år. Mässan lockar gäster från hela världen och trädgårdsentusiaster trängs för att få en inblick i vad som presenteras just i år. Chelsea flower show håller till på den stora gräsmattan utanför Chelsea Hospital i London och förvandlar platsen till en labyrint av gröna konstverk och vackra växter. På mässan presenteras som regel trädgårdsvärldens alla nyheter och trender, och mycket av det som visas här sätter tonen för den kommande säsongen både gällande trädgårdar och balkonger, men också när det kommer till växter och grönska inomhus både i privata hem och offentliga miljöer.

Svenska resor till Chelsea flower show

Många svenskar har gjort det till en tradition att besöka Chelsea flower show i London varje år i slutet av maj. Den som känner till London och mässan väl kan naturligtvis åka dit på egen hand, men det finns också många guidade resor att välja bland med utgångspunkt från Sverige. Vissa resor har Chelsea flower show som det huvudsakliga eller rent av enda målet med resan, medan andra kombinerar besöket med att se övriga delar av London eller besöka andra trädgårdar i södra England såsom Cadogan Place South Garden, The Royal Botanic Kew Gardens och familjen Raworths privata trädgård med flera helt otroliga rum på den ofantliga egendomen.

Fördelen med att åka på en guidad resa till Chelsea flower show är att du då får möjlighet dels att dela upplevelsen med andra trädgårdsentusiaster och ta del av deras erfarenheter och kommentarer, men också att resan leds av en rutinerad guide som kan berätta vad du ser och ta dig till mässans höjdpunkter. Chelsea flower show är en mycket stor mässa där det annars är lätt att tappa bort sig eller att bli så hänförd att man endast upplever en liten del av det totala utbudet, helt enkelt för att man glömmer bort eller inte hinner titta på allt.

Sista timmen sista dagen på Chelsea flower show

Chelsea flower show utmärker sig något då det råder säljförbud under mässans alla dagar, med undantag för den sista timmen den sista dagen. Detta betyder att under mässans övriga tid går det bra att titta på, beundra, kommentera och fotografera alla de fantastiska växter och kreationer som presenteras, men att köpa något är helt enkelt inte möjligt. Dock gäller det att vara på plats precis innan mässan stänger den sista dagen, då säljförbudet upphör under den sista timmen och kalabalik ofta utbryter när utställningen börjar rivas och besökare får möjligheter att köpa och ta med sig hem av de snittblommor och växter som presenterats. Här finns det möjlighet att fynda och den som sedan tidigare tittat ut sina favoriter vet precis var hen ska befinna sig när den sista timmen inleds, med plånboken redo.