Hotell i England med vackra trädgårdar

Allt fler väljer att skippa Londons pulserande storstadsliv till förmån för en lugnare upplevelse utanför staden. Att besöka trädgårdar i södra England är en upplevelse som lockar tusentals besökare varje år, från alla delar av världen. Engelska trädgårdar har gjort sig kända som välplanerade och välskötta med ett färgsprakande och ofta ovanligt utseende och med innovativa växtlösningar. Trädgårdarna är som mest välbesökta under våren och sommaren, då blommorna visar upp sig från sin absolut bästa sida, men det är även intressant att besöka området på hösten eller vintern, då trädgården klär av sig löven och förbereder sig för vintern.

För att få ut det absolut mesta av ett besök kan man med fördel välja att kombinera en hotellvistelse med en trädgårdsupplevelse. Många hotell har fullkomligt fenomenala trädgårdar och genom att bo på egendomen har du möjlighet att se trädgården under dygnets alla timmar från tidig morgon till sen kväll, vilket annars är svårt att uppnå. Hur trädgården ändrar skepnad i takt med att solen stiger och sjunker på himlen är ofta mycket inspirerande och en upplevelse för livet.

Hotell i södra England med fantastiska trädgårdar

Ett av många hotell i närheten av London är Borde Hill Gardens, som är beläget i västra Sussex. Här kombineras ett trevligt hotell med en fantastisk trädgård planterad i olika avdelningar som skapar separata rum med olika teman och stämning. Borde Hills Garden har en lång och intressant historia och bebos idag av den fjärde generationen Stephenson Clarke, men ägs sedan 1965 av en stiftelse. Fantastiska landskap och otroliga blomsterformationer gör detta till en pärla väl värd att besöka. Här finns även möjlighet att dricka klassiskt engelskt te av mycket hög kvalitet.

I West Sussex hittar vi Gravetye Mano, där pionjären William Robinson skapade en fantastisk trädgård för över 100 år sedan, som än idag håller måttet och mer därtill. Nyligen rustades det gamla viktorianska Peach House upp och köksträdgården är något som måste upplevas. Hotellet erbjuder klassisk engelsk standard med god mat, men det är utomhus i trädgården som du kommer vilja spendera större delen av tiden.

Den som är sugen på att kombinera centrala London med en trädgårdsupplevelse behöver inte nödvändigtvis välja mellan de två. Hotellet The Goring i centrala London har en mycket välskött och trivsam trädgård och det faktum att trädgården fortfarande existerar och erbjuder en lugn oas mitt i storstaden är verkligen exceptionellt. Under ledning av samma familj i mer än 100 år erbjuder hotellet stor komfort och möjlighet att spela krocket under varma sommardagar.

Hotell och trädgårdar i Cornwall och Devon

En helt otrolig grön labyrint som för tankarna till Alice i Underlandet finns att hitta hos Glendurgan Garden i Cornwall. Labyrinten är en av trädgårdens stora höjdpunkter men håll ditt sällskap i handen – det är nämligen lätt att gå vilse bland de höga buskarna. Här finns möjlighet att sova över i små mysiga stugor, och trädgården bjuder på otaliga magnolior och kamelior. En fantastisk trädgårdsupplevelse i mysiga Cornwall.

Cornwall bjuder på många oförglömliga trädgårdsupplevelser såsom The Lost Gardens of Heligan, Trelissick, Caerhays och Trewithen. Genom att välja att bo på Hotell Tresanton med en fantastisk sjöutsikt har du nära till dem alla, och det moderna och nyrenoverade hotellet är väl värt pengarna.

Devon ligger en liten bit högre upp på den engelska ön och här bor du bra på Hotel Endsleigh, som har moderniserats och återfått sin forna glans under ledning av Olga Polizzi som ägt egendomen sedan 2004. Utsikten är fantastiskt vacker och trädgården är något utöver det vanliga.